Om Helén

I AyYo App erbjuds yoga, ayurveda och yoganidra av;
Helén Jansson

Det är jag som står bakom AyYo App, och de senaste åren av mitt liv har varit dedikerade undervisning och praktisering av yoga samt ayurveda. Innan dess har jag bl.a. ett förflutet inom global IT-industri, försäkrings- och sjöfartsindustri, med högt tempo och med väldigt många järn i elden och bollar i luften. Jag jobbade lätt 60-70 timmar per vecka och dedikerade stor del av mitt liv, i flera år, åt mitt jobb. Att jag klarade det så länge som jag gjorde, men framförallt varför jag valde att helt byta levnadssätt, var all den insikt och support jag fick från just att använda livsfilosofin som yoga, meditation och ayurveda ger.

Allt eftersom jag kände mer och mer välmående blev jag allt mer intresserad av att lära ytterligare och att också dela med mig av det jag upplevde. Det har inte alltid varit enkelt, stor del av välmåendet kommer från att ta en ordentlig titt på sig själv, välja och välja bort beteenden och tankemönster, men resultatet är alldeles för bra för att inte fortsätta.

Det mest fantastiska för min del är att jag inte alltid har behövt veta varför jag mått på ett visst vis, betett mig på ett visst vis eller känt på ett visst vis, utan genom att göra övningarna, landa i vila och meditation så har kropp och knopp självmant bytt fokus och upplevelse.

Att välja, att ge tid

Det är ok att det tar tid att välja. Ett exempel är min egna yoga/meditationsstund varje dag. För några år sedan var det alltid den som fick stryka på foten först. Jag tänkte inte ens tanken att fråga om annan tid kunde bokas för ett möte, för en resa eller att säga nej när någon annan/annat behövde min hjälp eller få direktiv. Idag, när jag äntligen lyckas att prioritera den tiden för mig, utan att känna mig stressad eller för den delen obekväm med valet, så har flera saker skett. Inte bara det att jag själv mår bättre, ingen har heller opponerat sig, eller tycker min prioritet är konstig. Snarare, under alla år, har man tyst undrat hur jag orkat. Jag hade ju indirekt visat att jag inte ansåg mig själv vara lika viktig, varför skulle andra tycka det då, och nu, när jag anser mig lika viktig, varken mer eller mindre viktig än andra utan lika viktig, så mår både jag och omgivningen bättre av det. Läget är tydligare.

För egen del behövde det få ta den tiden det tagit, det är också en del av denna livsfilosofi, att hitta den sköna känslan att jag är där jag ska, är den jag ska och gör det jag ska. Att hitta samspelet och balansen mellan yttre och inre uppmärksamhet, att sätta intentioner och mål, utan att klamra sig fast vid ett specifikt resultat. Japp, resultatet kanske inte blir det jag hoppas eller tror, och då är det förhållningssättet som avgör vad som sker.

Med AyYo App vill jag dela med mig av delar av det jag lärt under vägs för att ge möjlighet till andra som liksom jag när det begav sig, kanske reser mycket, jobbar mycket, prioriterar andra mycket eller helt enkelt kanske inte ger sig tid att gå iväg och träna men vill göra det hemma, på hotellrummet eller någon annan stans. Hoppas att AyYo App kan bidra att göra skillnad i ditt liv.

Varmt välkommen! Helén