Om Helén

I AyYo App erbjuds yoga, ayurveda och yoganidra av;
Helén Jansson

Det är jag som står bakom AyYo App, och under flera år nu har mitt liv varit dedikerade undervisning och praktisering av yoga samt ayurveda. Innan dess har jag bl.a. ett förflutet inom global IT-industri, försäkrings- och sjöfartsindustri, med högt tempo, med väldigt många järn i elden och bollar i luften. Jag jobbade lätt 60 timmar per vecka. Att jag klarade det så länge som jag gjorde, men framförallt varför jag valde att helt byta levnadssätt, var den insikt och support jag fick från just livsfilosofin som yoga, meditation och ayurveda erbjuder.

Allt eftersom välmåendet ökade blev jag mer intresserad av att fördjupa mina kunskaper och att också dela med mig av det jag upplevde. Det har inte alltid varit enkelt, stor del av välmåendet kommer från att ta en ordentlig titt på sig själv, välja och välja bort beteenden och tankemönster, men resultatet är alldeles för bra för att inte fortsätta.

Det mest fantastiska, för min del, är att jag inte alltid har behövt veta varför jag mått på ett visst vis, betett mig på ett visst vis eller känt på ett visst vis, utan genom att göra övningarna, landa i vila och meditation så har kropp och knopp självmant bytt fokus, upplevelse och omgivningen sett förändring.

Att välja, att ge tid

Det är ok att det tar tid att välja. Ett exempel är min egna yoga/meditationsstund varje dag. Till en början var det alltid den som fick stryka på foten först. Jag tänkte inte ens tanken att boka annan tid för möte, för en resa eller att säga nej när någon annan/annat behövde min hjälp eller få direktiv. Idag, när jag prioriterar den tiden för mig, utan att känna mig stressad eller för den delen obekväm med valet, så har flera saker skett. Inte bara det att jag själv mår bättre, ingen har heller opponerat sig, eller tycker min prioritet är konstig. Snarare, under alla år, har man tyst undrat hur jag orkat. Jag hade ju indirekt visat att jag inte ansåg mig själv vara lika viktig, varför skulle andra tycka det då? Och nu, när jag anser mig lika viktig, inte mer men inte heller mindre viktig än andra, så mår både omgivningen och jag själv bättre av det. Läget är tydligare.

Men det behövde få ta den tiden det tagit, det är också en del av denna livsfilosofi, att hitta den sköna känslan; “jag är där jag ska, är den jag ska och gör det jag ska, just nu”. Att hitta samspelet och balansen mellan yttre och inre uppmärksamhet, att sätta intentioner och mål, utan att klamra sig fast vid ett specifikt resultat. Japp, resultatet kanske inte blir det jag hoppas eller tror, det kan ju bli större än vad man ens kan tänka sig, eller hur?! Det är då förhållningssättet till livet som avgör vad som sker.

Med AyYo App vill jag dela med mig av delar av det jag lärt för att ge möjligheten till andra som liksom jag, när det begav sig, kanske reser mycket, jobbar mycket, prioriterar andra mycket eller helt enkelt kanske inte ger sig tid att gå iväg och träna men vill göra det hemma, på hotellrummet eller någon annan stans. Hoppas att AyYo App kan bidra att göra skillnad i ditt liv.

Varmt välkommen! Helén