Yinyoga i AyYo

Välkommen till Yinyoga på hotellrummet, hemma, på arbetsplatsen och resan med Helén

I AyYo App har du möjlighet att använda färdiga yinyogapass under fliken Bibliotek/Pass, men också gå in i övningsbiblioteket för att hitta en specifik övning under fliken Bibliotek/Övning. Passen är oftast 15-25 minuter långa, och varje övning 3 minuter i originallängd. Du kan läsa mer om Yinyoga här.

För varje pass och övning finns dels ett guidande pod-ljud med beskrivande bild och dels supporterande text. Det finns även möjlighet att stänga av ljudet, eller om man inte här, och enbart använda sig av telefonens vibration för att få indikation när det är dags att byta övning eller avsluta. Stänger av/på ljud och vibration gör du nedanför övningsbilden.

När du avslutar får du en möjlighet att logga känslan innan och efter, samt skriva ner kommentar som sparas i din kalender. Det går också att planera in din träning i kalendern, och om du har accepterat push-notis får du påminnelse precis som vid andra kalendernoteringar du gör normalt i din telefon.

Om du vill kan du göra det ayurvediska självtestet som du hittar nederst under fliken Profil. Det är ett antal frågeställningar som besvaras med ett eller två av tre möjliga förslag till svar. Dessa utgör sedan grund för en fingervisning om vad du bäst behöver just nu när det gäller övningar, sömn och mat. Du kan läsa mer om Ayurveda här.

Om du skulle vilja förlänga tiden på en övning går det också fint. Nedanför övningsbilden finns klocksymbolen, klicka på den och välj antal extra minuter. Detta gör sedan att du landar i stillhet dessa extra minuter innan du sedan guidas tillbaka när det är dags. De övriga symbolerna är att planera i kalender, göra eget pass och välja favoritövningar.